Köztes Átmenetek címmel nyílt interaktív prevenciós kiállítás Egerben

 

Köztes Átmenetek címmel nyílt interaktív prevenciós kiállítás kedden az egri Uránia Moziban.

 

– Gyakran a boldogságot keresve tévedünk el életutunkon – osztotta meg gondolatait Árvai Ferenc atya, az egri Főegyházmegyei Karitász Központ igazgatója, a Köztes Átmenetek címmel nyíló interaktív prevenciós kiállításon. Az egri Uránia Moziban kedd délután nyílt tárlat a droghasználat problémáját átélhető módon mutatja be, önelemzést serkentve.

– A pályázat révén megvalósult program lehetőséget nyújt az iskola keretein kívül, szabadabban beszélni a témáról. Erre régóta készülünk – mondta Kohári Szilvia, az egri RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat vezetője.

Varga Dániel, a Köztes Átmenetek nonprofit cég prevenciós szakembere elmondta: a több szobából álló bemutató első állomásán a gyerekek barátságos környezetben megismerik egymást, innen a következő helyiség „ingoványos talajára” érkeznek. Itt a függőség szintjeivel ismerkednek a hétvégitől a kényszeres használóig. Saját tapasztalataikat is megoszthatják a látogatók a szakemberekkel, titoktartási kötelezettség mellett. Bemutatják, hogyan teszi tönkre az addikció az emberi életet. Az utolsó termet díszítő grafikák az elmagányosodást érzékeltetik.

Elhangzott, tizennégy éven felüli diákokat, szülőket és pedagógusokat várnak, de fogadnak baráti közösségeket is. Egy látogató csoport másfél órát tölt a kiállítótérben, ahol szociális munkás, pszichológus, addiktológus vezetésével tekintenek be a szerhasználat nyomasztó jelenségébe. Közel egy hónapon keresztül, szervezett formában látogathatják a bemutatót.

 

Szent István Televízió

 

heol.hu

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala