Közös továbbképzést tartott a Kalocsa-Kecskeméti és az Egri Érseki Bíróság

November 22-én közösen tartották az Egri és a Kalocsa-Kecskeméti Érseki Bíróságok szokásos őszi továbbképzését és találkozóját Egerben.Mindkét bíróság munkatársai évente kétszer gyűlnek össze szakmai továbbképzésre. Kiss Gábor érseki bírósági titkár beszámolóját adjuk közre.

 

 

Menyhárt Sándor bírósági helynök (Kalocsa-Kecskeméti Érseki Bíróság) Szent Cecília ünnepén, a továbbképzést megnyitó szentmisén elhangzott prédikációjában, a tíz szűz evangéliumi példázata nyomán hangsúlyozta: a bíróságok tagja számára is elengedhetetlen a rendszeres találkozás és továbbképzés, mellyel lelki lámpásaikat megtölthetik, melyek fényére a házassági semmisségi ügyek vizsgálata során van szükség.

A szakmai nap kezdetén a résztvevők megemlékeztek az idei év augusztusában elhunyt Gonda Imre volt egri bírósági helynökről, aki több mint húsz éven át vezette a főegyházmegyei szentszéket, majd pedig az újonnan kinevezést nyert munkatársak is letették esküjüket. A továbbképzés alkalmával lehetőség nyílt a bíróságok előtt álló hasonló kihívások megbeszélésére. Ezt követően Linczenbold Levente bírósági helynök (Egri Érseki Bíróság) előadásában bemutatta a tévedés házasságjogi érvénytelenségi ok történeti gyökereit és mai jelentőségét. A nap második referense, Szotyori-Nagy Ágnes bírónő (Egri Érseki Bíróság) részletesen elemezte a megtévesztés kánonjogi hatásait és bizonyítási lehetőségeit a hatályos joggyakorlat fényében. 

 

Forrás és fotó: Egri Érseki Bíróság< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala