Kórházpasztorációs munkatársak lelki napja Egerben

A Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária napján és egyben a betegek világnapján, lelki napra gyűltek össze az egyházmegyei kórházpasztoráció területén dolgozók, az egri Érseki Papnevelő Intézet kápolnájában.

 

Árvai Zoltán, kórházlelkész úgy fogalmazott:  fontos, hogy átérezzük a betegek helyzetét mi, akik közel vagyunk hozzájuk. Fel kell fedeznünk bennünk Krisztust, akik azonosítja magát a szenvedő emberrel.

A lelki nap részeként szentmisét mutatott be a részvevők számára Ternyák Csaba érsek. A főpásztor beszédében rámutatott, amikor az ember bajban van, akkor jut igazán eszébe az Isten, kitett helyzetben tudunk a legjobban imádkozni. Sok ember úgy talál vissza betegségében az Istenhez, hogy  közben küzd vele, de küzd a saját hitéért is. Közös tapasztalatunk, hogy a hitünkért meg kell küzdenünk. A kórházi szolgálattevők a legnagyobb empátiával fordulnak a súlyos és nehéz kísértéseket megélőkhöz a kórházi ágy mellett. Amíg úton vagyunk, mindig meg kell becsülnünk a hit ajándékát, s gyenge, vagy fogyatkozó hitünkre tekintve még nagyobb megértéssel tudunk tekinteni a küzdelmet folytató betegekre.

 

A szentmisét egymást megerősítő, közösségformáló beszélgetések, tanúságtételek követték.

 

 

Egri Főegyházmegye

Szent István Televízió

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala