Kocsis Fülöp átadta a Görögkatolikus Metropólia által gyűjtött adományokat Damaszkuszban

Augusztus 2-án Kocsis Fülöp érsek-metropolita Szíriába utazott. Első dolga az volt, hogy átadja a Görögkatolikus Metropólia által szervezett adománygyűjtés során összegyűjtött 30 ezer dollárnyi adományt a melkita görögkatolikus patriarkátus részére Damaszkuszban.

 

A kis híján 8 millió forintnak megfelelő összeget gyermekprogramokra, gyermekek orvosi ellátására, és egy háborúban megrongálódott görögkatolikus iskola felújítására fordítja a melkita görögkatolikus patriarkátus.

Az adományok átadása után Jusszef Abszi (I. József) pátriárka fogadta az érsek-metropolitát. Tavaly júniusban már találkoztak, amikor Kocsis Fülöp Szíriába látogatott, de akkor Jusszef Abszi még nem volt pátriárka.

 

A találkozón Kocsis Fülöp beszámolt az adománygyűjtésről és a magyarországi görögkatolikus egyház fejlődéséről. A pátriárka érdeklődött Magyarország menekültpolitikája iránt, megvitatták a menekült keresztények helyzetét és beszéltek a melkiták menekülteket segítő missziójáról. Kocsis Fülöp a máriapócsi Istenszülő-kegykép másolatán kívül átadta a pátriárkának azt a könyvet is, melybe a magyar görögkatolikusok üzeneteket írtak szíriai testvéreinknek.

 

Szöveg és fotó: Király András/Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala