Kitüntetésben részesült az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója

A hátrányos helyzetű személyek és a magyarországi katasztrófahelyzetek károsultjainak támogatása területén végzett kiemelkedő munkája, valamint közösségépítő és szervezetfejlesztő tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésében részesült Árvai Ferenc atya.

 

Árvai Ferenc több mint 25 éves papi hivatása során gyermek, ifjúsági és felnőtt közösségeket hozott létre, amelyeknek aktív szervezője és vezetője volt. Közösségépítő rendezvények szervezésével járult hozzá a települések kulturális életéhez. Az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatójaként odaadóan segítette a dinamikusan fejlődő szervezet sokszínű szakmai munkáját, valamint jelentősen hozzájárult a Katolikus Karitász szociális tevékenységének és önkéntes mozgalmának fejlődéséhez. Nevéhez fűződik a szeretetszolgálatot végző fiatalok közössége, a Caritas Junior létrehozása. Kiemelt szerepe volt a Magyarországot sújtó katasztrófahelyzetek kezelésében. 2010-ben az észak-magyarországi árvizek során rendkívüli szervezőkészséggel és aktivitással irányította a Katolikus Karitász 44 települést érintő katasztrófahelyzeti szociális tevékenységét, és a több mint 500 lakóházat felújító újjáépítési munkáját. A vörösiszap katasztrófát követően részt vett a kármentés és szociális segítségnyújtás szervezésében, valamint 900 önkéntes koordinálásában.

 

Az elmúlt évtizedben a viharkárok, árvíz és földrengés sújtotta településeken számos alkalommal vett részt a károsultak segítésében. 2019 évben is jelentős tevékenységet végzett az észak-magyarországi viharkárok károsultjainak támogatásában és az újjáépítésben. A menekültek megsegítésében önkéntesek szervezésével és személyes jelenlétével bizonyította elkötelezettségét. Rendkívüli tenni akarásával, különleges szervezőképességével és derűs személyiségével kivívta munkatársai, hívei, diákok, pedagógusok, a rászorulók, valamint szervezetek és települések vezetőinek elismerését is. Részt vett a Karitász hosszú távú, felzárkóztató célú programjainak kidolgozásában és példaértékű megvalósításában is.

 

Fotó és szöveg: Katolikus Karitász< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala