Kazincbarcikán tett látogatást Don Bosco tizedik utódja

Négy napos látogatásra érkezett csütörtökön Magyarországra Don Ángel Fernández Artime, a szalézi szerzetesrend vezetője. Látogatásának csúcspontja a péntek délutáni kazincbarcikai esemény volt, ahol fiatalokkal, pedagógusokkal és nem utolsó sorban a rendtársakkal is találkozott.

 

A szalézi rendfőnök programja pénteken délben a Szent Család templomban kezdődött, ahol maga Don Ángel Fernández Artime  szentmisét mutatott be a fiataloknak és a megjelenteknek. Látogatásának célja a világ legkisebb szalézi rendtartományába az volt, hogy találkozzon a rendtársakkal, együtt imádkozzanak, megtekintse a Don Bosco Sportközpontot és tovább erősítsék a kialakult barátságot.

A rendfőnök kazincbarcikai programja pénteken délután 15 órától folytatódott a Don Bosco Sportközpontban ahol több száz diák és pedagógus várta. A jeles alkalom kapcsán a helyi szalézis diákok és tanáraik zenével, tánccal és nem utolsó sorban egy közösen előadott dallal várták Don Ángel Fernández Artime atyát.

A szalézi vezető köszöntőjében kiemelte, mekkora jelentősége van annak, hogy a diákok tanáraikkal együtt szerepeltek látogatása alkalmából, majd hozzátette, nagyon büszke a szaléziak kazincbarcikai jelenlétére és elengedhetetlen fontosságú az általuk végzett nevelő, oktató és építő munka. Az ünnepség végén a diákok a rendfőnököt hungarikumokkal ajándékozták meg.

 

Don Ángel Fernández Artime, Don Bosco tizedik utódja a Szalézi Társaság élén: a rendfőnök spanyol, 58 éves, 1960. augusztus 21-én született Luancóban. Spanyolul és olaszul beszél. Első szerzetesi fogadalmát 1978. szeptember 3-án tette le, 1984. június 17-én Santiago de Compostelában tett örökfogadalmat és 1987. július 4-én szentelték pappá Leónban.

Don Bosco tizedik utódja eredetileg a spanyol León tartományban volt ifjúságpasztorációs felelős, iskolaigazgató, tagja a tartományi tanácsnak és tartományi vikárius, 2000-2006 között tartományfőnök. Tagja volt a 26. Egyetemes Káptalant előkészítő bizottságnak. 2009-ben nevezték ki a Dél-Argentin Szalézi Tartomány tartományfőnökének, és szerepénél fogva lehetősége volt, hogy együtt dolgozzon Buenos Aires akkori érsekével, Jorge Mario Bergoglio bíborossal, a mostani Ferenc pápával.

A 27. Egyetemes Káptalan választotta meg rendfőnöknek 2014. március 25-én. Don Ángel rendfőnökként nem először látogat Magyarországra, 2017. áprilisában már járt hazánkban, amikor a magyar szaléziak voltak a házigazdái a rendfőnök és csapata együttes látogatásának.

 

kolorline.hu

fotó: Zele Tímea< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala