Katolikus iskolák igazgatóinak tartottak értekezletet Egerben

Szentmisével kezdődött az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő nevelési-oktatási intézmények igazgatóinak szokásos éves értekezlete.

 

 

Az idei tanév mottóját középpontba állítva - miszerint minden a családban kezdődik - prédikációjában Dr. Ternyák Csaba egri érsek rámutatott arra, hogy mivel manapság egyre több a sérült családban élő gyermek, ezért az iskolának fel kell vállalnia, hogy beszél a családi életről, értékekről és segíti a gyermekeket saját nemiségük, a későbbiekben férfiként és nőként a családban megélt szerepeik kibontakozásában.

A gyermekeket igazán csak saját közegüket, otthoni körülményeiket látva lehet megismerni – mondta Juhász Ferenc, az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság elnöke.

Jelenleg közel 80 telephelyen 50 nevelési-oktatási intézmény működik az egyházmegye fenntartásában-hangzott el az értekezleten, ahol előadásokat hallhattak és a működésre vonatkozó szakmai, gazdasági, jogi útmutatást kaptak a résztvevők.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala