Kántoroknak misézett Ternyák Csaba egri érsek

Továbbképzésen résztvevő kántoroknak mutatott be szentmisét Ternyák Csaba egri érsek november 12-én, az Érseki Papnevelő Intézetben.

 

Nagyon fontos, hogy a pap és a kántor is szeresse a liturgiát, de azt is tapasztaljuk, hogy a gyakran ismétlődő cselekmények egy idő után megszokottá, unalmassá válhatnak. Lényeges, hogy felszítsuk magunkban azokat az értékeket, amelyek miatt fontos számunkra a liturgia – fogalmazott beszédében a főpásztor. Az érsek örömének adott hangot, hogy ez a program megvalósult. Hozzátette: a továbbképzés kiváló alkalom arra, hogy a találkozás és a tapasztalatcsere által megerősödjenek hivatásukban a résztvevők. Ternyák Csaba úgy fogalmazott, a felkészültség mellett a hit tudatos ápolása is nagyon fontos a kántor életében.

A szentségek vételével és hívő életükkel mutassanak jó példát és evangelizáljanak – hangzott el az érseki iránymutatás, a szentbeszéd zárásaként.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala