Jerzy Popiełuszko vértanú pap életét bemutató kiállítás nyílt Budapesten

Jerzy Popiełuszko, a kommunizmus idején vértanúságot szenvedő lengyel pap halála megerősítette a szabadságért, a megfélemlített emberekért, a bebörtönzött áldozatokért és családjaikért küzdők hitét - mondta Tarlós István főpolgármester az 1984-ben meggyilkolt pap életét bemutató kiállítás megnyitóján kedden, a budapesti Kiscelli Múzeumban.

 

A főpolgármester méltatása szerint a lengyel szolidaritási mozgalom jelképévé váló Jerzy Popiełuszko azt hirdette, hogy "a jóval kell győzedelmeskedni a gonosz felett".
Megszólalásai mindig a szeretetről és az emberi méltóságról szóltak, ezért volt az elnyomó kommunista hatalomnak gyakorlatilag lehetetlen szembeszállni vele - mondta Tarlós István, rámutatva arra, hogy a diktatúra emberei, akik a Visztula Włocławeki víztározójánál "könyörtelen irgalmatlansággal meggyilkolták" a papot, "akaratukkal ellentétben halhatatlanná tették őt".

MTI

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala