Ismét Ecséd mellé érkezik a motoros zarándoklat

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg Ecséden a Motoros Búcsút május 25 és 26. között, a település szélén található Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál.

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, mint kezdeményező a társszervezőkkel: a MOTaMOT, az Ecsédi Motoros Egyesület, Felvidéki Motorosok, Hunyadi Rend, Szkíta Motorosok, és a MotorkerékPálosok közösségével együtt szervezi az eseményt. A hagyományoknak megfelelően minden év májusában nagyszámú zarándok érkezik a Boldogasszony kápolnához tiszteletüket kifejezve a Szűzanya, mint Pátrónánk és a motorosok védelmezője előtt. Az ország számos pontjáról, valamint a határon túlról is érkeznek a szenthelyre, ahol az ünnepi szentmise mellett több kulturális, lelki és balesetmentes közlekedést segítő program mellett előadások, hagyományőrző bemutatók teszik változatossá a rendezvényt.

Az idei motoros zarándoklat szentmiséjének főcelebránsa, aki a motorosokat is megáldja: Varga József plébániai kormányzó. A rendezvény meghívott előadói: Porpáczy Richárd Magyar Mentőmotor Alapítvány alapítója; Mészáros János és Németh Levente, az Európában is népszerű Királyok és Keresztek - történelmi képregény szerző párosa, akikkel Pápay Bálint MOTaMOT elnöke beszélget; Bán Mór és Trux Béla írók, akik pódium beszélgetés keretében mutatják be a történelmi regények világát, a moderátor Machovits László Hunyadi Rend képviselője lesznek. Emellett lesz hagyományőrző viselet és fegyver bemutató az Egri Vitézlő Oskola tagjaival; motoros felvonulás a településen, valamint május 26-án 11-től 16 óráig lehetőség lesz a véradásra is a Magyar Vöröskereszt Hatvani Területi Szervezetének segítségével.

A változatos programok mellett fontosnak tartják a lelkieket is, így a zarándoklat alkalmával teljes búcsút nyerhetnek azok a résztvevők, akik szentgyónást végeznek és szentáldozáshoz járulnak, valamint teljesítik a búcsú elnyeréséhez szükséges egyéb feltételeket is.

A rendezvény mottója: "Jó példával élni két keréken!"

 

Egri Főegyházmegye< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala