Intézményvezetői kinevezéseket adtak át az Egri Érseki Palotában

Tíz intézményvezetői kinevezést adtak át július 16-án az Egri Érseki Palotában a Főegyházmegye fenntartásában működő iskolák igazgatóinak, összesen tizenhárman kaptak kinevezést.

 

Úrangyala imádsággal kezdődött az ünnepi esemény, melyen a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Zeneiskola növendékei és tanárai adtak műsort. Ternyák Csaba egri érsek köszöntőjében örömének adott hangot, hogy ilyen keretek között találkozhat régi és új intézményvezetőkkel. A főpásztor elmondta: az iskolák nemes versengésben vannak egymással. Az egyház a szülők, más esetben az önkormányzatok kérésére vett át iskolákat, így gyarapodik az intézmények száma, melyekben a vezetőre úgy tekintenek, mint a katolikus egyház képviselőjére. Az igazgatóknak figyelniük kell arra, hogy a katolikus szó ne csak egy jelző legyen az intézmény nevében, hanem inspirációt adjon, irányt, utat mutasson mindez.

Ternyák érsek elmondta még: az a tapasztalat, hogy sok szülő azért íratja katolikus iskolába gyermekét, mert érzi, hogy gyermekének nem tudott megadni valamit, a vallásos nevelést. Elmondható az is, hogy a gyerekek is hatnak a szülőkre, s sugározzák az egyház tanítását feléjük. Az egyház segíteni akar, jobbá tenni az embereket, hogy ne pótlékokban keressék életük kérdéseinek megoldását. Ezeket csak Istennel együtt lehet megtalálni, elfogadva és viszonozva szeretetét, mely kiteljesedést ad az embernek.

A köszöntő után dr. Németh Zoltán, az EKIF főosztályvezetője szólította a vezetőket, akiknek Ternyák Csaba egri érsek személyes szavak kíséretében adta át a kinevező okiratokat, Juhász Ferenc atya, az EKIF elnöke pedig ajándékot, Ferenc pápa legújabb enciklikájának egy-egy példányát nyújtotta át az igazgatóknak.

Az ünnepségen az is kiderült, hogy az Egri Főegyházmegye a következő tanévtől újabb óvodák fenntartója lesz, melyek egy-egy iskola tagintézményeként működnek majd.

 

Egri Főegyházmegye< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala