Huszonöt éves a gyöngyösi Szent Erzsébet Római Katolikus Óvoda

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a gyöngyösi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola tagintézménye, a Szent Erzsébet Római Katolikus Óvoda.

 

A november 18-án tartott ünnepségen elsőként Tuza Zoltánné tagintézmény vezető köszöntötte a megjelent szülőket, gyermekeket, pedagógusokat, valamint a civil és az egyházi élet képviselőit, köztük Ternyák Csaba egri érseket.

Tuza Zoltánné a Szent István Televíziónak elmondta: az óvoda legfontosabb küldetése az Isten és emberszeretet átadása a gyermekek számára.

Az egri főpásztor köszöntőjében hangsúlyozta: az egyház számára mindig fontos volt a nevelés szolgálata, hogy ezzel is segítsék a családokat. Ternyák Csaba megjegyezte, Szent Erzsébet négy éves volt, amikor Türingiába költözött, mégis egész életében hűséges tudott maradni neveltetéséhez, nemzetéhez.

A óvodások előadását követően az érsek megtekintette az óvoda helyiségeit valamint köszöntötte az ott dolgozókat.

Az ünnepség hálaadó szentmisével ért véget, amelyet a közeli Szent Erzsébet templomban mutatott be az egri főpásztor szülők, pedagógusok jelenlétében.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala