Húsvétvasárnapi szentmise az Egri Szemináriumban

Senkinek sem könnyű biztos fogódzót találni ebben a mostani helyzetben- ezekkel a szavakkal kezdte szentbeszédét Ternyák Csaba egri érsek az egri szemináriumban bemutatott húsvétvasárnapi ünnepi szentmisén.

 

A főpásztor utalt a szovjet gulágon 10 éven át raboskodó Oloffson Placid atya megrendíthetetlen hitére, aki azt vallotta: a Jóistenbe kapaszkodva könnyebb elviselni a szenvedést.

A hívek nem tudnak most a templomba jönni, - folytatta az érsek - ezért a technikai és digitális eszközök segítségével a templomaink és papjaink kopogtatnak be otthonainkba. Általuk Isten látogatja meg a családokat. Ez az új helyzet talán segít megértenünk, hogy Krisztus nemcsak a templomokban támadt fel, hanem Krisztus feltámadt a karanténban, feltámadt otthonainkban, feltámadt a kórházakban, a betegágyak mellett-bennünk is fel akar támadni.

 

 

Ternyák Csaba hangsúlyozta: válság van, de a válság a megújulás kezdetét is jelentheti. Legyünk mi, keresztények a megújulás motorjai! Ki győzi le a világot, ha nem az, aki azt hiszi, hogy Jézus az Isten fia? Adja Isten, hogy minél többen befogadjuk életünkbe a halálon győztes, feltámadt Krisztust, és ennek az öröme töltse ki életünket, mi pedig majd a vész elmúltával így töltsük meg üres templomainkat és dicsőítsük Istent, aki ilyen nagy örömet szerzett nekünk! - zárta homilíáját Ternyák Csaba érsek.< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala