Húsvét vasárnapi ünnepi szentmise az egri bazilikában

A feltámadás örömhíre bár régi, mégis - mivel felfoghatatlan - mindig új. Megöltek egy embert, aki feltámadt – mondta a húsvét vasárnapi szentmisében Ternyák Csaba érsek, az egri bazilikában.

 

A főpásztor úgy fogalmazott: bár ezt évszázadok óta hirdetjük, az emberiség még mindig nem fogta fel a jelentőségét, különben már teljesen más lenne a világ. Ha egyvalaki feltámadt, akkor van feltámadás. És ha van feltámadás, akkor mi is fel fogunk támadni – hangsúlyozta az érsek.

„Ha viszont ez így van, akkor ennek kell, hogy következményei legyenek, Testvérek! Akkor egész máshogy kellene élnünk, nem pedig úgy, mintha az egészről nem is hallottunk volna. Nem dughatjuk a homokba a fejünket, mintha mi semmiről sem tudnánk. Különösen azért nem hagyhat hidegen bennünket, mert ha van feltámadás, akkor az, nem általában van, hanem mi is feltámadunk személyesen. A húsvéti örömhír fényében és koordinátáinál újra indíthatjuk életünket, mint egy megzavarodott computert. Az sem véletlen, kedves Testvérek, hogy e szavak hallatán Isten csendes hívása megszólal a szívünkben, és arra sarkall, hogy változtassunk korábbi életmódunkon, hogy lélekben még jobban kötelezzük el magunkat Neki. Az a szelíd hang, az a csendes hívás, ott belül - nem a véletlen műve. Nevezhetjük akár jóra való kísértésnek is. Soha nem késő, legyünk jobb emberek a jövőben!” – mondta Ternyák Csaba szentbeszédében.

A szelíd hangok a Szentlélek hívásai, sugallatai. Szent Pál óta pedig tudjuk, hogy gyöngeségeinkben mindig segítségünkre siet a Lélek. Amikor még imádkozni sem tudunk rendesen, Ő jár közben értünk – fogalmazott az érsek.

A szentmise végén a főpásztor megáldotta a húsvéti ételeket, amelyeket ezután a távozó hívek között osztottak szét.

 

Szent István Televízió

 

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala