Hitélet az óvodában

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő óvodák vezetői számára tartottak szakmai értekezletet november 7-én, mely ünnepi szentmisével kezdődött a Szeminárium kápolnájában.

 

 A szentmisét bemutató Dr. Ternyák Csaba egri érsek csodálatos hivatásnak, egyben nagy-nagy felelősségnek nevezte az óvónők munkáját, hiszen a következő generáció formálása, identitásának kialakítása, számukra a hitbeli értékek továbbadása a család mellett elsősorban az ő kezükben van.

A Család évében különösen is beszélni kell az óvodában is a családi életről, értékekről és segíteni kell a gyermekeket saját nemiségük és családban megélt szerepeik kibontakozásában. – mutatott rá a főpásztor.

Az értekezlet ezt követően az Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban előadásokkal, tapasztalatcserével, óvodapedagógusi gyakorlatok bemutatásával folytatódott. Vizvárdy Rita, a Szociális Testvérek Társaságának tagja a példamutatás jelentőségét hangsúlyozta.

Jelenleg 21 óvoda működik az Egri Főegyházmegye fenntartásában, amelyek szakmai munkáját Mester Marianna nemrég kinevezett óvodai referens koordinálja.

Az értekezlet a működésre vonatkozó jogi, gazdasági útmutatással és kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala