Hatvanöt éve szolgálatban

Pappá szentelésének hatvanötödik évfordulója alkalmából vasmisét mutatott be Katona István nyugalmazott egri segédpüspök vasárnap az egri bazilikában.

 

A lelkipásztor 1953-ban lépett a papi pályára, Egerben 1997 és 2013 között tevékenykedett segédpüspökként.

A jubileumi szentmise előtt a hívő közösség képviseletében dr. Löffler Erzsébet, az egri belvárosi főplébánia képviselő-testületének világi elnöke köszöntötte a lelkipásztort. Mint mondta, Katona István segédpüspöki évei alatt több lelki megmozdulás élére állt, számos kezdeményezést támogatott, tevékenyen megújította és megszentelte a bazilikai hívek életét. Az elnök köszönetet mondott mindezért, és Isten áldását kérte a lelkipásztor további papi tevékenységére.

Katona István homíliájában a templomba járás megszerettetésére buzdított, hogy a szülők, hitoktatók minél előbb elvezessék a gyermekeket Jézushoz. Kérte, hogy életünket alakítsuk Jézus életéhez hasonlóvá, legyünk alázatosak, szelídek. Szeressük Jézus Krisztust, legyünk hűek hozzá, és másokat is buzdítsunk erre.

 

Heves Megyei Hírlap

fotó: Balogh Ferenc< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala