Hamvazószerdán pápai szentmise lesz a Szent Péter-bazilikában

A Szentszék február 5-én tette közzé, hogy Ferenc pápa hamvazószerdán a Szent Péter-bazilikában mutat be szentmisét a hamvazás szertartásával. A Pápai Ház prefektúrájának közlése szerint Raniero Cantalamessa bíboros, kapucinus szerzetes nagyböjt időszakában pénteken délelőttönként tartja meg nagyböjti prédikációit.

 

Ferenc pápa február 17-én, szerdán délelőtt fél tízkor celebrálja a hamvazószerdai szentmisét a Szent Péter-bazilika Katedra-oltáránál, a hamvazás szertartásával. Miként az utóbbi időben, hamvazószerdán is kevés hívő jelenlétével számolnak, akik a kötelező előírások betartásával vehetnek részt a szentmisén – szerepel a szentszéki sajtóközleményben, miként az is, hogy e napon a pápa nem tartja meg a szokásos szerdai katekézist.

A Pápai Ház prefektúrája egyúttal azt is közli, hogy a közelgő nagyböjti időszakban Raniero Cantalamessa kapucinus bíboros megtartja a szokásos pénteki prédikációkat, „Hát ti mit mondtok, ki vagyok?” címmel – amely kérdéssel a Máté-evangélium 16. fejezete szerint Jézus az apostolokhoz fordul, szenvedésének megjövendölése után.

A nagyböjti prédikációk most is a vatikáni VI. Pál teremben hangzanak el, Ferenc pápa és a Pápai Ház tagjai jelenlétében.

 

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala