Hamvazószerda Egerben

Nézzétek, most van itt az alkalmas idő, most van itt az üdvösség napja! Szent Pál ezen szavai azt üzenik nekünk a nagyböjt kezdetén, hogy most kell új életet kezdenünk, most kell kiengesztelődnünk az Istennel – fogalmazott Ternyák Csaba az egri bazilikában bemutatott hamvazószerdai szentmisében.

 

A főpásztor hangsúlyozta: Jézus 40 napos böjtjében teljesen az Istenre irányította a figyelmét, hogy felkészüljön a szolgálatra, mi pedig kapcsolódjunk bele az ő böjtjébe, így készüljünk a húsvétra. Kiemelte továbbá, a személyes imádság egy dialógus az Istennel, ez a párbeszéd most, nagyböjt idején pedig különösen fontos.

Amikor az Istent dicsőítjük, vagy kérésekkel fordulunk hozzá, saját magunkat hangoljuk rá az Isten akaratának elfogadására. Kérjük Szűz Mária közbenjárását hogy szívünk megnyíljon Isten hívására és megtérésünknek konkrét eredményei legyenek családunkban, környezetünkben – mondta beszéde végén Ternyák Csaba.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala