Gyermekek imádkoztak a békéért

„Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez az Egri Főegyházmegyében is nagyon sokan csatlakoztak.

 

Az esemény kiinduló gondolata Szent Pio atyától származik: „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az Országos Lelkipásztori Intézet felhívást intézett a hitoktatókhoz, pedagógusokhoz és szülőkhöz, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért október 18-án 9 órától.

A Szent István Rádió és Televízió iskolarádiós hálózatának tagjai, az egri, jászapáti, mezőnyárádi, szerencsi, tenki, káli és mezőkövesdi katolikus iskolák képviselői az egri bazilikában imádkoztak, mintegy négyszázan. Minden gyermek egy apró rózsafüzért kapott ajándékba, melyeket Bakos Tamás atya az imádság előtt megáldott. A Szent István Rádió élő adásban közvetítette az eseményt, s így sok helyen be tudtak kapcsolódni a közös rózsafüzérbe. Sok más mellett az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola hittanosai is együtt imádkoztak a rádiósokkal.

A szerencsi Bólyaiban nagyszabású, látványos program keretében imádkozták a rózsafüzért a rádióhallgató diákok.

 

Egri Főegyházmegye< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala