Főegyházmegyei köznevelési intézmények lelkipásztorai tanácskoztak az Egri Érseki Papnevelő Intézetb

Az aktuális feladatokról, továbbá missziós lehetőségekről tanácskoztak az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények lelkipásztorai február 20-án az Érseki Papnevelő Intézetben.

 

Köszöntőjében Dr. Ternyák Csaba érsek rámutatott a lelkipásztorok azon felelősségére, mellyel a helyi iskolákban folyó hitéleti nevelést és ahhoz kapcsolódó programokat koordinálják.

Ezt követően Dr. Novák István a Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Középiskola főigazgatója tartott előadást a gyermekvédelemről.

A hatékony munkához diákok, szülők és pedagógusok szoros együttműködésére, valódi közösségre van szükség. A közösségépítésről, a szülők megszólításának lehetséges módszereiről Szőke Gábor Széchenyi István Katolikus Közgazdasági Szakközépiskolaiskolalelkésze osztotta meg tapasztalatait.

Idén a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra irányul a figyelem-erről Lóczi Tamás az Egri Főegyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága alelnöke beszélt a a lelkipásztoroknak.

A missziós lehetőségek mellett az aktuális törvényi, jogszabályi változásokról is tájékoztatást kaptak a tanácskozás résztvevői.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala