Fiatalokkal találkozott Ferenc pápa

Hétfőn tartották a „Szinódus a Fiatalokért” előkészületi rendezvényét a Pápai Nemzetközi Kollégiumban, Rómában. Az eseményen 340 fiatal gyűlt össze tanácskozni a fiatalokról, a fiatalok és az Egyház kapcsolatáról.

 

Ferenc pápa a fiatalokhoz beszédet intézett, melyben arra buzdította őket, hogy legyenek bátrak, ne szégyenkezzenek, tegyék fel maguknak a kérdést: mit kíván tőlük Isten. A modern kultúra idealizálja a fiatalságot, miközben nem akar tudomást venni a fiatalok problémáiról, akik közül sokan az öngyilkosságba menekülnek, vagy az Iszlám Állam tagjai lesznek. Az Egyháznak válaszokat kell találni a fiatalok kérdéseire: az Egyház intézményeinek is fel kell vállalni a kockázatokat, kihívásokat ahhoz, hogy felnőjenek, ahogy teszi ezt a mai ifjúság is – fogalmazott a Szentatya. A beszéd után öt fiatal szólalt fel öt kontinens képviseletében, hogy ötleteket adjanak a témákhoz a Szinódusra. Ezt követően pedig a pápa élőben beszélgetett a jelen lévőkkel, és válaszolt olyan témákkal kapcsolatos kérdésekre, mint például az emberkereskedelem, az élet értelme vagy, hogy kitől kérjenek tanácsot a fiatalok.< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala