Ferenc pápa videoüzenetet küldött az indonéziai misszionáriuskongresszusra

Augusztus 1. és 4. között tartják Dzsakartában a tanácskozást (Indonesia’s National Missionary Congress), amelynek témája: „Megkeresztelt, és a világba küldött”.

 

Ferenc pápa a keresztségről és a keresztények küldetéséről szól videoüzenetében, amelyet augusztus 1-jén mutattak be az indonéz fővárosban a nemzeti misszionáriuskongresszus megnyitóján. A Szentatya a rendezvény témájáról elmélkedik. „Amikor megkeresztelnek bennünket, elnyerjük a Szentlelket, ami egy kincs. Megkapjuk Jézus üzenetét. Amikor az ember rendelkezik egy szép és lelkesítő dologgal, akkor késztetést érez arra, hogy átadja azt másoknak” – fogalmaz a pápa.

Majd arra biztat, hogy a megkeresztelt és a világba küldött kifejezések legyenek e kongresszus vezérfonalai. „Tegyétek fel magatoknak a kérdéseket: én hogyan élem meg a keresztségemet; a személyes életemben vagy éppen a társadalom kovászaként hogyan viszem előre Jézus üzenetét?” A világba küldött kifejezésről szólva a pápa kiemeli, hogy a keresztény ember mindig halad előre; a Biblia is azt mondja, hogy mi nem olyan emberek vagyunk, akik hátrafelé tartanak, hanem olyanok, akik mindig előremennek. „Aki hátrafelé halad, az nem keresztény” – szögezi le a Szentatya. 

Bátran, mindig csak előre, a Szentlélek ösztönzésére. Megkereszteltek és a világba küldöttek, imádkozzatok ezért. Szűz Mária oltalmazzon és segítsen benneteket előrehaladni – zárja az indonéziai misszionáriuskongresszusra küldött videoüzenetét Ferenc pápa.

 

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala