Eucharisztikus ifjúsági találkozót tartottak Homrogdon

„Eucharisztia élet és szentség forrása” ezzel a mottóval rendeztek ifjúsági találkozót a homrogdi Krisztus Teste és Vére templomban, június 2-a és 3-a között.

 

A lelkigyakorlat fő célként az Eucharisztiával összefüggő ismeretek gazdagítását és a szentségimádás fontosságának hangsúlyozását jelölte ki.

A program kezdetén elsőként Galo Gábor, az Egri Főegyházmegye ifjúsági referense buzdító gondolatai voltak hallhatók, majd Koroknai Zoltán jezsuita tartotta meg előadását Az Eucharisztia, a barátság szentsége címmel. A fiatalok ezután csoportos beszélgetéseken, egyéni gondolatok, tapasztalatok által dolgozták fel a hallottakat, valamint fogalmazták meg azt, hogy számukra mit is jelent az Eucharisztia.

A délután folyamán koncertet adott a Képmás zenekar, majd újabb tanítás következett. Ternyák Csaba egri érsek katekézisében II. János Pál pápa Az egyház az Eucharisztiából él című enciklikáját alapul véve segített értelmezni az Eucharisztia misztériumát.

A tanítást ünnepi szentmise követte, amelyet az egri főpásztor mutatott be. A program ezután szentségimádással, virrasztással folytatódott. Az ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat második napján Bíró László püspök tartott előadást a fiatalok számára.

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala