Érseki szentmise a betegek világnapján

A Lourdes-i Boldogságos Szűzanya emléknapján, a betegek világnapján az egri Fájdalmas Anya templomban mutatott be szentmisét Ternyák Csaba érsek.

 

A főpásztor beszédének elején köszöntötte a megjelent orvosokat, egészségügyben dolgozókat és a híveket. Kalkuttai Szent Teréz személyét, életét megidézve úgy fogalmazott: a ma embere talán el sem tudja képzelni azt a nyomort, amelyben Teréz anya szolgált, gyógyított és adott szeretetet, vigaszt a haldoklóknak. Ez a példa különös erőforrás azoknak, akik nap mint nap betegeket ápolnak, gyógyítanak – mondta az érsek.

A főpásztor beszédében aláhúzta, reménnyel töltik el a hívő embert a Szentírás azon szavai, amelyeket Szent Pálnál olvashatunk. Az apostol arra a másik világra irányítja tekintetünket, amelyre mindannyian készülünk– ez Istennek a világa – mondta.

Ternyák Csaba Ferenc pápa üzenetével zárta homíliáját, amelyben a Szentatya minden hívőt Máriára, a betegek gyógyítójára bíz. „Imádságban közel vagyok hozzátok és szívből adom apostoli áldásomat” hangzottak Ferenc pápa szavai.

A szentbeszéd után a hit közös megvallása következett majd az egri főpásztor - paptársaival együtt - kiszolgáltatta a betegek kenetét.

 

Szent István Televízió

 

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala