Elindult a tanév az egri szemináriumokban is

Az Egri Hittudományi Főiskola, az Egri Érseki Papnevelő Intézet valamint a Redemptoris Mater Missziós Szeminárium közös tanévnyitó ünnepségét tartották szeptember 12-én az egri Szemináriumban.

 

A program Szentlélek hívással, közös imádsággal kezdődött az intézmény kápolnájában. Juhász Ferenc pasztorális helynök beszédében kiemelte, úgy elszakadni a világtól, hogy ott maradni valamelyest és úgy válni pappá hogy ne váljon az ember a világ számára idegen, túlzottan klerikálissá, nem könnyű feladat.

 

De az egyensúly megtalálásában sokat segíthetnek a szemináriumi évek. A helynök hangsúlyozta, senki sem véletlenül van itt, tudatos döntéssel igent mondott Isten hívására. A lelki formálódáshoz, az Istennel való kapcsolat elmélyítéséhez pedig nagyon fontosak a szentmisék – hívta föl a hallgatók figyelmét. Beszéde végén Juhász Ferenc a jó közösség jelentőségére világított rá.

 

Az ünnepség ezután a szeminárium Aloyzianum termében folytatódott, ahol dr. Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora mondott köszöntőt, felhívva a figyelmet az elhivatottság jelentőségére.

Dolhai professzor azt kívánta a kispapoknak, hallgatóknak, hogy szítsák fel magukban ismét a tudás iránti vágyat és legyen meg bennük a készség az új ismeretek befogadására. Ezek mellet nagyon fontos az intenzív lelki élet és a Jézussal való személyes kapcsolat elmélyítése – fogalmazott a rektor. A köszöntőben elhangzott, idén négy féle képzési formában, összesen 128 aktív hallgató kezdi meg a tanévet.

 

 

A beszédet követően az elsőéves papnövendékek fogadalmat tettek, az idősebb diákok tapssal köszöntötték az újoncokat.

 

Federics Róbert

kép: Szent István Televízió; Nyeste Tamás< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala