Élelmiszercsomagokat adományozott a Katolikus Karitász a járvány okozta szükséghelyzetben

A Katolikus Karitász a járványhelyzetre kidolgozott segélyprogramja keretében az elmúlt hetekben 30 millió forint értékű élelmiszersegéllyel támogatta országszerte a koronavírus-járvány következtében nehéz helyzetbe kerülő rászorulókat. A járvány második hullámában ismét szeretnék felhívni a figyelmet az idősek, egyedülállók, rászoruló családok támogatására.

 

A Karitász – reagálva a járvány okozta nehézségekre – folyamatos krízissegélyprogrammal, a védekezéshez szükséges fertőtlenítőszerekkel és eszközökkel, valamint élelmiszersegéllyel támogatta országszerte a rászorulókat, időseket és a szociális intézményeket. A segélyszervezet országszerte közel 3100 doboz élelmiszert adott át az elmúlt hetekben önkéntesei közreműködésével. A tizenhat magyarországi egyházmegyei karitászközpont segítségével eljuttatott élelmiszercsomagokkal a koronavírus-járvány okozta krízishelyzetbe került családokat támogatták. Az egységes csomagok alapvető élelmiszereket tartalmaztak. A dobozok egyenként 9-10 kilogramm súlyúak, értékük megközelítőleg tízezer forint.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: „Olyan csomagokat adtunk most át a nehéz élethelyzetben lévő családoknak, melyek tartalma akár több hétre elegendő alapvető élelmiszer. A csomagok tartalmaznak olajat, száraztésztát, kristálycukrot, lisztet, mézet, rizst, zöldség- és gyümölcskonzerveket, valamint babot és sárgaborsót. Ezzel a segítséggel a családok és idősek havi kiadásait tudjuk csökkenteni olyan időszakban, amikor megnövekedtek a rezsi költségei és sokan a koronavírus miatt elveszítették állásukat, megélhetésüket.”

A Karitász szociális intézményei, egyházmegyei központjai, plébániai csoportjai, a hátrányos helyzetű településeken végzett hosszú távú programjai és segélyprogramjai megváltozott módszerekkel, fokozott egészségügyi védelem mellett működnek tovább.

A szervezet a második hullámban kiemelt figyelmet fordít a vírushelyzet miatt nehéz szociális helyzetbe került családok támogatására és az idősek egészségének védelmére, valamint az időseket, fogyatékkal élőket ellátó szociális intézmények védekezési eszközökkel, fertőtlenítőszerekkel történő támogatására.

Az idősebb önkénteseket ismét arra kérik, otthonukból, telefonos kapcsolattartással segítsék a lakásaikban maradó magányos időseket, végezzenek napi lelki segítségnyújtást és továbbra is segítsenek védőmaszk varrásával. 

A segélykérelmek számának növekedése, a krízishelyzet miatt különösen fontos szerepe van az adományoknak, amelyekből főként élelmiszerekkel és higiéniai felszerelésekkel támogatja a Katolikus Karitász továbbra is az intézményeiben, programjaiban ellátott családokat és időseket.

 

A Karitász szeretetszolgálati és szociális tevékenységét a www.karitasz.hu oldalon online adományozással lehet segíteni, emellett az 1356-os adományvonalon lehet támogatni hívásonként 500 forinttal.

 

Forrás és fotó: Katolikus Karitász< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala