Éjféli szentmise az egri bazilikában

A nép, amely sötétségben jár, nagy fényességet lát, nagy világosság támad – idézte szentbeszéde kezdetén Izajás próféta szavait Ternyák Csaba érsek, az egri bazilikában bemutatott karácsony éjféli szentmisén.

 

A főpásztor hangsúlyozta, megvilágosodásunk örömmel tölt el bennünket. Rácsodálkozunk arra, hogy milyen nagy esemény részesei lehetünk. A kisded ma a mi szívünkben akar megszületni, hogy új lelkesedést, új elhatározást ébresszen bennünk. Az érsek rámutatott: vannak, akik nem akarják megragadni a karácsony lényegét, mert bezárják a szívünket. Bárcsak megenyhülnének, megvilágosodnának ők is - mondta, majd így folytatta, minket pedig töltsön el az Isten iránti hála és öröm.

Ternyák Csaba Ferenc pápa nemrégiben a római kúriához intézett karácsonyi beszédéből is idézett, miszerint az evangélium mindig visszaviszi az egyházat a megtestesülés logikájában Krisztushoz, aki magára vette mindnyájunk történelmét. Ne feledjük el, hogy a jászolban fekvő kisgyermek arca, a leginkább rászoruló testvéreink arca.

Beszéde végén Ternyák Csaba, az ünneplőket arra kérte, egy képzeletbeli új lapra írják fel a karácsonyi gyermek nevét és ne feledjék, nincsenek egyedül mert a gyermek neve Emmánuel, azaz Velünk az Isten.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala