Egymillió csillag a szegényekért

Tizenkettedik alkalommal szervezi meg az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót hazánkban a Katolikus Karitász.

 

A „Tárjátok ki a szíveteket” adventi segélyprogram-sorozat keretében zajló jótékonysági akciót több mint 300 helyszínen rendezik meg országszerte. Az egy hétig tartó rendezvénysorozat alatt kiemelt programok is lesznek: jótékonysági koncertekre és közösségi gyertyagyújtásokra várják az érdeklődőket, a segíteni szándékozókat. Több helyszínen – főtereken, adventi vásárokban, templomok előtt – a karitász önkéntesei a járókelőkkel együtt mécsesekből szívet vagy a Karitász jelét, a lángoló keresztet formálják majd meg, amely a nélkülözőkkel való sorsvállalást jelképezi.

 

A gyertyákért felajánlott adományokból a Karitász a hátrányos helyzetűek téli megsegítésére fordítja. Ételosztások, élelmiszercsomagok, kályhák és tűzifa nyújt majd valódi segítséget családok százainak

 

A szolidaritási hét országos megnyitója Veszprémben lesz december 1-jén 17 órakor a Szentháromság téren. Az ünnepségen köszöntőt mond Udvardy György veszprémi érsek és Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója, Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, Porga Gyula, Veszprém városának polgármestere, valamint Szijártó László, a Veszprém- Főegyházmegyei Karitász igazgatója.

Az ünnepségen cserkészek adnak műsort. A gyertyák megáldását követően a jelenlévők mécsesekből a Karitász jelét rakják ki a téren, elindítva ezzel az egyhetes akciót.

 

Az Egymillió csillag a szegényekért akció 1998-ban Franciaországból indult el Európában. Hazánk 2008-tól vesz részt önállóan ezen szolidaritás-akcióban. Az „egymillió csillag” akcióban ma már 15 ország vesz részt. Az akció célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé.

 

A szolidaritási hét december 8-án Pápán zárul majd.

 

* * *

 

A Karitász adventi segélyprogramjaiba több módon is be lehet kapcsolódni:

A 1356-os adományvonalon egy hívással 500 forinttal támogathatják a munkánkat.

Csekkes befizetéssel, banki átutalással bármilyen összeggel hozzájárulhat a karácsonyi segélyprogramjainkhoz és évközi munkánkhoz is.

Az egyházmegyei Karitász központokon és a meghirdetett gyűjtőpontokon keresztül egy helyi program támogatásába is bekapcsolódhat tárgyi vagy pénzadományával.

 

Katolikus Karitász Sajtószolgálata

 

 

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala