Egyházmegyei tanévzáró Te Deumot tartottak az egri bazilikában

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő csaknem ötven iskola tanárai és növendékei gyűltek össze a bazilikában kedden hálaadó tanévzáróra.

 

 

Az eseményen a társfenntartók képviselői, s az egyházi iskolákban tevékenykedő lelkipásztorok is megjelentek. A program szentmisével kezdődött, amelyet dr. Ternyák Csaba egri érsek mutatott be, majd a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium kórusa adott fiatalos gospel koncertet, végül a kiemelkedő munkát végzett diákok elismerése zárta a rendezvényt.

A kitüntetett tanulókkal kapcsolatban a főpásztor úgy fogalmazott, ők az élet sója, az egyházmegye büszkeségei, akik sokak számára példát mutathatnak.

Az elismerésben részesülő diákok kiemelkedő tanulmányi eredményükön túl példás vallásgyakorlásukkal is kiérdemelhették a megtiszteltetést, osztályközösségek, kórusok is kaphattak kitüntetést.

A főpásztor arra buzdította a megjelent diákokat, hogy legyenek egyházközségük kovásza, példájukkal, viselkedésükkel igyekezzenek minél több személyt elvezetni Istenhez.

 

heol.hu< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala