Eger – Animátortalálkozó 2020

Az év első, február 21-23. között megtartott animátortalálkozójával egy régi vágya valósult meg az egri animátor közösségnek, ugyanis először adhattunk helyet ennek a rendezvénynek. Évek óta vártuk, hogy mi is kipróbálhassuk magunkat csapatként egy ilyen hétvége megszervezésében, illetve szerettük volna Egert és az egri oratóriumot bevinni a szalézi köztudatba.

 

A találkozó felépítése az előző évekhez hasonlóan valósult meg, így tölthettünk el egy tartalmas és élményekkel teli hétvégét az ország kis- és nagyanimátoraival, illetve segítőivel együtt. Hálásak vagyunk a szalézi nővérekért, atyákért és testvérekért, akiknek az aktív jelenléte megteremtette a megszokott felszabadult szalézi légkört. Segítségükkel megerősödhettünk ismét önkéntesi hivatásunkban és a szalézi lelkiségben, amely az elsődleges célja minden hasonló rendezvénynek.

Sok érdekes program várt a fiatalokra: a jó hangulatú megnyitó után már az első este alkalmat teremtettünk arra, hogy találkozhassunk Jézus Krisztussal, s a szentségimádás során elcsendesedjünk. Másnap délelőtt Claudius atya és Kati nővér osztotta meg velünk gondolataikat a találkozó témájával kapcsolatban, majd kikapcsolódásképpen felfedezhettük Eger városát egy játék segítségével. Délután több vendég is érkezett, ugyanis a műhelyek igazán sokszínű és érdekes lehetőségeket kínáltak.

A szervezést és a hétvége menetét a legegyszerűbben a hétvége mottójával írhatnám le: „Mert együtt minden könnyebb”. Hálásak vagyunk a kapott feladatért, mert mind az előkészületek, mind a lebonyolítás rengeteget formált az egri közösségen, legyen szó az animátorokról vagy a nővérekkel való együttműködésről. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik segítségének hála vasárnap délután sok-sok lelkiekben feltöltött, animátori hivatásukban megerősített, vidám fiataltól búcsúzhattunk el. Köszönjük az oratóriumok aktív részvételét és feladatvállalásait, a szaléziak fáradhatatlan lelkesítését és legfontosabbként, a résztvevők nyitottságát és lelkesedését. Külön szeretném megemlíteni Ágnes nővért, aki a találkozó főszervezőjeként hónapok óta végezte töretlen lelkesedéssel feladatát. Továbbá hálásak vagyunk Elvi és Helgi nővér támogatásáért és munkájáért.

Reméljük, hogy a hétvége mindenkinek a javát szolgálta és hazatérve az oratóriumainkba, a gyerekeket és fiatalokat újult erővel kísérhetjük a Jézushoz vezető úton.

 

Szauer András/Szaléziak.HU

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala