Cigánypasztorációs rekollekciót tartottak Egerben

Rekollekciót tartottak az Egri Főegyházmegye területén cigánypasztorációval foglalkozó pedagógusok, katekéták számára december 13-án.

 

Hazánk legnagyobb és legdinamikusabban növekvő létszámú etnikai kisebbsége a roma népesség. Szociális helyzetük javítása és hatékony integrációjuk előmozdítása kulcsfontosságú feladat. Az Egri Főegyházmegyében szeptember óta külön megbízott tevékenykedik egyebek mellett azért, hogy a cigánypasztorációban jelentkező kihívásokra hatékony válaszokat, megoldásokat tudjanak adni a szakemberek.

 

Németh Zoltánné, az Egri Főegyházmegye társadalmi kapcsolatok és a szakpasztoráció felelős koordinátora úgy fogalmazott: feladatai közé tartozik a cigánypasztoráció gondozása, ezért is hívták életre ezt a programot. Fontosnak tartják, hogy a katolikus iskolák elkötelezett pedagógusait is meg tudják szólítani. A találkozón elhangzott, hogy olyan módszerek kidolgozására van szükség, amely hatékonyan működik a cigányság körében.

 

Koós Ede cigánypasztorációs referens kiemelte: egységes a cigányság helyzete az egyházmegyében pasztorális szempontból. Sokan élnek szegénységben, vagy nyomorban, s ezért ez az ügy elválaszthatatlan a szegénypasztoráció ügyétől, így a Karitász is jelen van ebben a munkában.

A tapasztalatcsere mellett a rekollekción a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nemrég megjelent kiadványait is megismerhették a résztvevők.

 

Egri Főegyházmegye

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala