Búcsúünnep az egri székesegyházban

Szeptember 30-án tartották az egri bazilika Szent Mihály búcsúját. Az ünnepi szentmise főcelebrása Stefán Secka püspök volt, akit a szertartás kezdetén Ternyák Csaba egri érsek köszöntött.

 

A szepesváraljai egyházmegye főpásztorának szentbeszédét Kakuk Ferenc érseki titkár tolmácsolta a hívek felé. Amint a homíliában elhangzott, minden ember legalább három fő meghívást kap az Istentől. Az életre való meghívást, a Krisztussal való életre való meghívást, valamint a küldetésére irányuló meghívást. A szentírási történet, amely Natanael Istentől való meghívásának és a Jézussal történt találkozásának történetét tárja elénk, gondolkodtasson el ma minket is. Van-e Krisztusba vetett határtalan hitünk és bizalmunk? Ha ugyanis Krisztus hívását meghalljuk, elsősorban bíznunk kell benne.

Ő mindig kinyilatkoztatja magát nekünk. Ilyenkor mi is megvalósíthatjuk mindazt, amit Krisztus tőlünk elvár és azt is, ahogyan elvárja – fogalmazott Stefán Secka szepesváraljai püspök szentbeszédének zárásaként.

A Szent Mihály búcsú a székesegyházat megkerülő körmenettel zárult.

 

Szent IstvánTelevízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala