Besenyőtelken mutatott be szentmisét Ternyák Csaba egri érsek

 

Elkészültek a besenyőtelki plébánia épületének felújítási munkálatai. Megújították a vízvezetéket, a központi fűtést, a közösségi mosdót, konyhát. A helyiségeket Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg ünnepélyesen február 9-én.

 

 

Az egri főpásztor a megáldást megelőzően szentmisét mutatott be a Szent Lőrincnek ajánlott plébániatemplomban. Beszédében az evangélium szavait idézve hangsúlyozta: fontos, hogy mi keresztények világítsunk és legyünk só ebben a világban. Azonban nekünk magunknak is ízessé kell tenni az életünket az eucharisztikus Jézus által – húzta alá, majd az élő közösségek jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Keresztségünk által Jézus Krisztus kegyelmi nyoma ott van rajtunk. És ha gyengeségeinkből meg is lazul a vele való kapcsolatunk, új kegyelmeket ad számunkra, hogy a vele való kapcsolódásunk újból megerősödjön – fogalmazott beszéde végén az egri főpásztor.

 

Szent István Televízió

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala