Azbej Tristan:a Black Lives Matter szélsőbaloldali, keresztényellenes mozgalom

Szélsőbaloldali, keresztényellenes mozgalomnak nevezte az amerikai Black Lives Matter(BLM, Fekete Életek Számítanak) mozgalmat a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

 

Azbej Tristan elmondta: a BLM aktivistái a múlt héten két nap alatt öt templomot gyújtottak fel az Egyesült Államokban, ezek közül az egyik, a Los Angeles-i San Gabriel-templom teljesen kiégett.
"Nagyon riasztó folyamatok indultak el a nyugati világban is, és azt látjuk, hogy az eddigi, kereszténységgel szembeni, főként intellektuális szembenállás (...) egyre erőszakosabb cselekményekbe csap át" - mutatott rá.
Azbej Tristan megdöbbentőnek nevezte azokat a képeket, amelyek a kiégett templomokat mutatják, mert hasonló állapotokat Észak-Irakban tapasztalt, ahol az Iszlám Állam pusztított, és nem gondolta volna, hogy ilyen előfordulhat a nyugati világban is.
Hozzátette: a Hungary Helps program az elmúlt két és fél évben mintegy 70 ezer üldözött ember megmaradását tette lehetővé, az viszont kérdéses, hogy miként tudnak szembeszállni a keresztényellenességgel a nyugati világban.

 

MTI

Fotó: forrás - Magyar Hírlap, AFP, Robyn Beck

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala