Az Eszterházy Károly Egyetem fejleszti a katolikus iskolák tananyagainak portálját

Digitális tankönyvi felületet fejleszt az Eszterházy Károly Egyetem a Katolikus Pedagógiai Intézet munkatársai által kidolgozott tananyagokhoz – az erről szóló megállapodást Budapesten, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) székházában írta alá Pajtókné Tari Ilona rektor és Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke.

 

Pajtókné Tari Ilona rektor az eseményen felidézte: az egri egyetem informatikai tudásközpontjának munkatársai gyakorlottak az elektronikus tanulásmenedzsment rendszerek kialakításában, ők fejlesztették a Nemzeti Köznevelési Portált, amely tartalmi megújulást eredményezett a köznevelésben. Hozzátette: ismeretes, hogy 2021. augusztus elsejétől az Egri Főegyházmegye lesz az intézmény fenntartója, s a mostani az első olyan együttműködés, amely a katolikus egyetemmé válás jegyében köttetik.

Veres András, az MKPK elnöke kiemelte: a Katolikus Egyház a kezdetektől kiemelt figyelmet fordít az oktatásra, amely napjainkban az internet, s a modern módszerek, eszközök segítségével még hatékonyabbá tehető. „Az Eszterházy Károly Egyetemen kidolgozott módszer már a gyakorlatban bizonyította eredményességét, ezért döntött úgy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, hogy a magunk tananyagaival, a szülőket, pedagógusokat bevonva részt veszünk e munkában” – fogalmazott.

A várhatóan szeptemberben induló, elsősorban katolikus iskolák diákjainak és pedagógusainak szóló, de mindenki számára elérhető honlap a tanyagok mellett a többi között csaknem 30 féle önállóan és csoportmunkában végezhető interaktív feladatot, óravázlatokat és médiatárat is kínál majd a felhasználóknak.

 

Magyar Kurír< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala