Az egyházmegye köznevelési intézményeinek lelkipásztorai találkoztak

Évente kétszer tartanak értekezletet az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási-nevelési intézmények igazgatói és lelkipásztorai számára.

 

Október 10-én arról gondolkodtak közösen a résztvevők, hogy hogyan tudják megvalósítani a családban, az iskolában és az egyházban a Jézusi közösséget valamint hogyan tudja az oktatási intézmény segíteni a gyermekeket személyiségük, nemi identitásuk kibontakozásában.

Juhász Ferenc az Egyházmegyei Katolikus Iskola Főhatóság elnöke elmondta: nagy feladat és egyben áldozat lenne a pedagógusok részéről, de a családlátogatást újra vissza kellene hozni az iskolai munkatervbe.

Az egyházmegyei fenntartásban működő intézményekkel ellentétben a rendi iskolák nagy előnye, hogy a kommunizmus alatt is működhettek.

Hogyan lehet a lelkiséget erősíteni, milyen fajta jelenlétre van szükség, valamint hogy a szentségi pasztoráció, a kegyelmi eszközök használata hogyan történjen az iskolákban-erről Dobszay Benedek a ferences rend tartományfőnöke számolt be. Hozzátette: úgy tekintünk az iskolára, mint ami felkínál lelkiségi és emberi értékeket. A törekvésünk az, hogy ezeket a gyermek vegye észre, fedezze fel, és úgy tegye magáévá.

 

Ez a cél, erre törekednek az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő 50 nevelési-oktatási intézmény pedagógusai és lelkipásztorai is.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala