Az egri káplánok idén a Szeged-Csanádi Egyházmegyébe látogattak

 

A hagyományokhoz híven idén is megszervezték az Egri Főegyházmegyében szolgáló segédlelkészek találkozóját és útját. Az augusztus 10. és 13. között zajlott programokról Marosi Balázs káplán számolt be.

 

Augusztus 10-én, hétfőn délelőtt a hevesi plébánia várta a különböző plébániákról érkező atyákat, hogy onnan két kisbusszal közösen indulhassanak útnak. Késő délután érkeztek Szegedre, ahol Kiss-Rigó László szegedi megyéspüspök és Kovács József általános helynök fogadta őket. Zarándoklatuk alatt a szállást a szeminárium biztosította számukra.

Kiss-Rigó László püspök és munkatársai vezetésével megtekintették a ferences templomot, és bejárták a Szent Gellért Fórumot, a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő sportkomplexumot.

A keddi napot közös szentmisével kezdték, amelynek főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek volt. A főpásztor felhívta figyelmüket azokra a veszélyekre, amelyek eltávolíthatnak az alázat és engedelmes szolgálat útjáról; és arra biztatott, hogy a kivagyiság, uralkodás helyett járjunk az alázatos szentek nyomában, akik életüket egészen Istennek szentelve, egész életükben az ő akaratát teljesítették.

A csoport felkereste Ópusztaszer hírességét, a Nemzeti Történeti Emlékparkot, azon belül is a Feszty-körképet és a skanzent, ahol Kertész Péter ügyvezető és Turda Gábor történész kísérte őket. A múzeumlátogatást követően Antal Imre plébános bemutatta épülő templomát, amely egy közösségi álom révén valósult meg, az egyházmegye támogatásával.

Utolsó napjukat a zsolozsma elimádkozásával kezdték a segédlelkészek; majd Serfőző Levente atya vezetésével Gyulára indultak. A vár megtekintése után a gyulai templomban szentmisét imádkoztak, Apor Vilmos közbenjárását kérve. A templom és egyházközség történetét, valamint Apor Vilmossal való kapcsolatát Kovács Péter helynök-plébános ismertette.

A közös imádságok, beszélgetések, utazások lehetőséget biztosítottak az Egri Főegyházmegyében szolgáló segédlelkészek számára, hogy jobban megismerjék egymást és megosszák egymással örömeiket és tapasztalataikat

.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala