Átadták az idei Kopp-Skrabski-díjakat

Mihalec Gábor párterapeuta, valamint Czeglédi Budai Katalin és Czeglédi Tibor bútorkészítő iparművész kapta idén a Kopp-Skrabski-díjat - közölte az elismerést odaítélő Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány az MTI-vel. Az elismerést hétfőn adták át a Kopp Mária Intézetben. 

 

A Kopp-Skrabski-díjjal azokat ismerik el, akik sokat tesznek a "társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért és a kívánt gyermekek megszületéséért". Mihalec Gábor az indoklás szerint saját példáján is munkáján keresztül is sokat tesz a házasság, a gyermekvállalás és a család értékének megerősítéséért és megtartásáért. Vallja, hogy a szeretetkapcsolatok jobbá tételére az embereknek rengeteg eszköze van, és feladatának tekinti, hogy ezeket kutassa, tanítsa. A házaspárok Kopp-Skrabski-díját elnyerő Czeglédi Budai Katalin és Czeglédi Tibor alkotásait "a népi kultúra és a hagyományok tisztelete, illetve az alkotás és egymás szeretete hatja át". Néprajzi kutatómunkát és hagyományőrző tevékenységet is végeznek, emellett tanfolyamokon adják tovább tudásukat - írták. A közönségdíjat Sződy Judit négygyermekes szoptatási tanácsadó, a házaspároknak adható közönségdíjat pedig Nagy Péter egyházmegyei közoktatási munkatárs és Nagy Judit kardiológiai asszisztens vehette át - olvasható a közleményben. A díjátadón Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke reményét fejezte ki, hogy édesanyja, Kopp Mária munkássága nyomán az intézet nemzetközi kutatóintézetté válhat. Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet elnöke üdvözölte az intézet és az alapítvány közötti szoros együttműködést.

 

MTI< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala