Advent második gyertyája is ég az Egri Érseki Palota udvarán

Az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjainak műsorával kezdődött az az ünnepi alkalom, melynek részeként meggyújtották a második adventi gyertyát az Egri Érseki Palota udvarán lévő koszorún.

 

Vízi János bazilikai káplán beszédében azt monda, az adventi időszakban világos a célunk, egy örömteli áldott karácsonyra vágyunk, de nagyon fontos, hogy hogyan készülünk fel erre az ünnepre.

 

A lelkipásztor kiemelte: lelki hiányaink kitöltése a feladatunk, a jótettek, a szeretet által. Ezzel együtt a felesleg elhagyása is szükséges, a bűnöktől való megszabadulás. Az adventi készülődésünk határozza meg, hogy milyen lesz a Karácsonyunk.

 

Vízi János hangsúlyozta továbbá, az advent a kiengesztelődés ideje is, bocsássunk meg és mi magunk is kérjünk bocsánatot azoktól akiket megbántottunk. Figyeljünk oda a másikra, a szeretetünket a szavak mellett a tetteinkkel is fejezzük ki – mondta Vízi János káplán.

 

Egri Főegyházmegye< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala