Ad missio Egerben

Az olasz Michele Gervasoni és a paraguayi Geovanny Fernando Salazar Herrera papnövendékek ad missióját tartották – érseki mise keretében – az egri Szent II. János Pál Pápa Missziós Központban február 4-én. Az ad missió által a jelöltek az egyház missziójának továbbadását kapják meg küldetésként.

 

Michał Bartosz Muszyňsky, a Redemptoris Mater Egyházmegyei Missziós Szeminárium rektora elmondta: ezzel a szertartással az Egyház megerősíti s hivatást, örömét fejezi ki, s fontos állomás ez a lelki életben is.

A növendékek számára fontos állomás ez a papságra készülődés időszakában, így lényeges a megfelelő lelki felkészülés is. A jelöltek virrasztással, imádsággal töltötték a megelőző estét.

Michele Gervasoni IV. évfolyamos papnövendék elmondta: döntő momentum ez, Isten segítségét kapják, a meghívás által hálát adnak a kapott kegyelmekért.

A szentmisét bemutató Ternyák Csaba érsek szentbeszédében a növendékekhez szólva úgy fogalmazott: mindnyájunknak küldetésünk van, a mai napon azonban különösen értetek imádkozunk, akik hamarosan elköteleződtök az Istennek, valamint Jézus Krisztus egyházának. Erősítsen meg benneteket az Úr, adja meg nektek a mindvégig való kitartás és hűség kegyelmét – mondta a főpásztor.

 

Egri Főegyházmegye< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala