Ad missio- a papság küszöbén

Három papnövendék erősítette meg papi hivatására irányuló szándékát Ternyák Csaba egri érsek, valamint tanárok, elöljárók előtt, a Redemtoris Mater Egyházmegyei Missziós szemináriumban, március 1-én.

 

A fogadalomtétel az egyházi szentség felvétele előtti egyik lépcsőfok. A felelős döntés pedig alapos lelki felkészülést igényel.

Egy nevelő, elöljáró számára fontos, hogy a szentelés előtt állók helyes papi képet hordozzanak magukban. Amint a szeminárium rektora, Michał BartoszMuszyňsky elmondta: nem sztárpapokra van szükség, hanem Isten őszinte szolgálóira, akik lehajolnak az elesettekhez, akik az emberek közé mennek, hogy az Örömhírt elvigyék számukra.

Ternyák Csaba érsek beszédében a papokhoz és papjelöltekhez fordulva úgy fogalmazott: mi, akik Isten kegyelméből megkaptuk a hit ajándékát, megtaláltuk egyúttal boldogságunk és gazdagságunk forrását is. Egy olyan kincsre leltünk, amelyért az egész életünket föltettük, Ő Jézus Krisztus. Ti is erre kaptatok meghívást, hogy életetekkel, szavaitokkal és a szentségek kiszolgáltatásával tegyetek tanúságot őróla – mondta a főpásztor.

A három növendék a beszédet követően az érsek elé járult, ahol megerősítették a papi hivatásra tett szándékukat.

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala