A szentmiséről tartanak imaalkalom-sorozatot Egerben

„A szentmise – életünk középpontja” címmel indult imaalkalom-sorozat Egerben. A minden hónap első csütörtökén megrendezendő esemény célja az Eucharisztia titkának megismertetése. Az első alkalmat január 3-án tartották a Nagyboldogasszony-templomban.

 

Ternyák Csaba egri érsek a szentmise kezdetén elmondta, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyfajta forrást hozott a magyar egyházba. Mint emlékeztetett, Eger is bekapcsolódott a felkészülési folyamatokba, többek között „A szentségimádás iskolája” programsorozattal. A főpásztor hozzátette, ezeknek az alkalmaknak az a céljuk, hogy minél bensőségesebb kapcsolatot tudjunk kialakítani az eucharisztikus Krisztussal.

 

Hisszük, hogy Krisztus itt van velünk templomainkban. Régen az emberek a templomok mellett elmenve kalapot emeltek, köszöntötték őt. Eucharisztia, vasárnap nélkül nem tudunk élni, amit közösségeinkben együtt ünneplünk – tette hozzá Ternyák Csaba érsek.

 

A szentmise – életünk középpontja sorozat első tanítását Menyhárt József plébános tartotta a homília részeként. Mint fogalmazott, a kenyér testi-lelki kivirágzásunk eszköze, az áldozatos munka gyümölcse, amely az életerő gyarapodását szolgálja. A plébános hozzátette, az Ószövetségben a kenyér, a bor és a víz csupán testi erőforrás, de Isten tervében a léleképítés égi eszköze.

A szentmise után szentségimádást is tartottak. A következő imaalkalom február 7-én 18 órától lesz az egri Szent Bernát-templomban.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala