A Szentlélek a szívünkbe költözött!-pünkösdvasárnapi szentmise az egri bazilikában

Pünkösd legnagyobb ünnepeink egyike, mintegy lezárása a húsvétnak, beteljesítője a megváltás nagy művének, de az egyház elindulásának ünnepe is számunkra – mondta pünkösdvasárnapi szentbeszédében Csizmadia István az egri bazilikában.

 

A főszékesegyház plébánosa kiemelte: amint egykor az apostolok, ma mi vagyunk a Szentlélek hordozói. Ezért ez az ünnep nem egy visszaemlékezés csupán, hanem a valóság megélése számunkra. Csizmadia István hangsúlyozta, a keresztségben kapott Lélek istengyermekségünkben formált bennünket, míg pünkösdkor és a bérmálás szentségében a Szentlélek kegyelme a világ felé indít minket, hogy Krisztus ügye mellé állva a hit továbbadása, az evangélium hirdetése legyen a feladatunk.

A plébános emlékeztetett: bár a húsvét liturgikus jelképei a következő időszakban a háttérbe kerülnek, az Isten kegyelme általi megváltottságunkat, küldetésünket tovább visszük életünk minden napján.

A pünkösd a tanúságtevő keresztény életünk nyitánya, a Szentlélek szívünkbe költözésével pedig mindig velünk az Isten. Bárhol járunk is a világban, bármit is teszünk, nem hagy el bennünket – zárta beszédét Csizmadia István.

 

Szent István Televízió

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala