A negyedik adventi gyertyát is meggyújtották az Egri Érseki Palota udvarán

Ne féljetek! Számos alkalommal olvasható ez a választott néphez intézett isteni üzenet a Szentírásban. Most pedig József az, akit félelmek gyötörnek. Az egri szeminárium növendékeinek műsora után ezekkel a mondatokkal kezdte tanítását Buda Péter, a negyedik adventi fény felgyújtásának ünnepségén Egerben.

 

Az Érseki Palota udvarán lévő koszorú mellett, a szemináriumi rektor hangsúlyozta továbbá, József ezt a nehéz helyzetet, amibe került, nem tudta megoldani, számára is Isten a menedék, aki azt mondja, ne félj elfogadni Máriát és a gyermeket, bízz bennem. József bizalma számunkra is példa – mondta Buda Péter.

A rektor elmondta még, nem a lázadás, hanem a bátor elfogadás az út, amely az Istenhez visz bennünket. Most, a karácsonyi tennivalók, vagy más nehézségeink közepette is hagyatkozzunk Istenre és hagyjuk, hogy alakítsa életünket. Ha így teszünk, eljutunk oda, ahová József jutott, felismerjük életünkben az Isten Fiát – fogalmazott Buda Péter rektor.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala