A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség volt a házigazdája a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa és a Romániai Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa idei találkozójának.

 

A megbeszélésen magyar részről Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Veres András győri püspök, az MKPK elnöke, Udvardy György pécsi püspök, alelnök, Ternyák Csaba egri érsek, valamint Tóth Tamás, a testület titkára vettek részt. A Romániai Püspöki Konferenciát Joan Robu bukaresti érsek, alelnök vezetésével Böcskei László nagyváradi, és Pál József temesvári püspökök, illetve Francisc Ungureanu atya, főtitkár képviselték.

2018. október 29-30-án a két bizottság tagjai azokról a kihívásokról folytattak tárgyalásokat, amelyeket a megváltozott európai társadalom támaszt az Egyház missziós küldetésével szemben. Ferenc pápa Evangelii Gaudium kezdetű dokumentuma alapján, az evangélium fényében szemlélték a résztvevők a bennünket körülvevő valóságot, illetve megbeszéléseket folytattak közös aktuális, lelkipásztori témákról.

A jelen találkozó az előző évekhez hasonlóan jó lehetőséget biztosított a romániai és a magyarországi püspökök közötti tapasztalatcserére, hogy hatékonyan végezhessék szolgálatukat a keresztény szeretet jegyében. A következő találkozót 2019. októberében tartják Esztergomban.

 

Budapest, 2018. október 31.

 

Dr. Tóth Tamás
az MKPK titkára

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala