90. születésnapján köszöntötték dr. Katona István nyugalmazott egri segédpüspököt

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Dr. Ternyák Csaba egri érsek Dr. Katona István nyugalmazott egri segédpüspököt október 3-án, szerdán, az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban.

 

Az ünnepségen jelen voltak: Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek, Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök, dr.Varga Lajos a Váci Egyházmegye segédpüspöke, Gyulai Endre szeged-csanádi nyugalmazott megyéspüspök, valamint szerzetes- és paptársak, családtagok, barátok.

 

Ternyák Csaba érsek méltatta Katona püspök több évtizedes szolgálatát, kiemelte, hogy a Szent István Rádión keresztül az egész egyházmegye, sőt az egész metropólia tanítója volt. A magyar szentekről készült műsorai eljutottak az egész országba. Püspök atyának van egy „nimbusza”az országban: a szenteknek nagykövete, a szentek életének bemutatója- mondta az érsek.

Hozzátette: ma azért vagyunk itt, hogy hálát adjunk az Istennek, az Isten kegyelmét ünnepeljük, mely benne munkált születésétől, majd keresztelésétől fogva. Isten bőséges áldását kérjük életére!

 

Katona István püspök atya rövid beszédét a hála gondolata köré fonta, örömét fejezte ki, hogy „együtt adhatunk hálát annak az Istennek, aki az élet forrása.”

Ajándékba kaptuk az életet, meg kell köszönni- mondta. Hála mindenért Istennek!- zárta gondolatait az ünnepelt.

 

fotó: Dankó Zsuzsanna

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala