25. jubileumi tanévnyitóját tartotta az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola

25. jubileumi tanévnyitóját tartotta hétfőn az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola az egri székesegyház falai között.

 

 

Az elmúlt évben az Egri Főegyházmegye döntése alapján a korábbi Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium beolvadt az intézménybe így idén több mint 750 diák kezdte meg a tanévet a Szent Imrében. Valkó Viktor igazgató a Szent István Televíziónak elmondta: a fúzió során adódtak ugyan szervezési nehézségek, ma már azonban nyugodtan és nagy reményekkel tervezik a kibővült Szent Imre iskola jövőjét.

A tanévnyitó ünnepi szentmiséjén Ternyák Csaba érsek rámutatott: Isten azt akarja, hogy meg tudjuk különböztetni a dolgokat és hogy felismerjük szeretetét. Az egyház nem önmagát hirdeti– mert Jézus Krisztus az út, és mi rá szegezzük tekintetünket. A tudást a pedagógus adja át, az igazi, lélekben gyulladó fényt azonban csak az Isten tudja adni számunkra. Ehhez viszont élő istenkapcsolat kell – fogalmazta meg a főpásztor.

A szentmisét követően a diákok műsorával folytatódott az ünnepség.

 

Szent István Televízió

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala