Európai Hulladékcsökkentési Hét az Árpád-házi Szent Margit Katolikus Általános Iskolában

Hasznosabb elcserélni, mint kidobni dolgainkat. Tavaly az „újrahasználás” népszerűsítése volt egyik fő célkitűzésünk. A tanulók különböző már nem használt tárgyaikat cserélték el egymással, így mindenki jól járt. Iskolánkban minden tanévben a november hónap az Európai Hulladékcsökkentési Hét apropóján a teremtésvédelemről is szól. Megpróbálunk minden gyermeket megmozgatni e témában és felhívni a figyelmüket a környezettudatos magatartás mindennapi tevékenységeire és a teremtett világ szépségeinek megőrzésére.

Tanórai foglalkozásokon dolgozták fel e témákat, majd csoportmunkában egy projektet készítettek el, ami egy csomagolópapírra elkészített plakát volt. Az alsó tagozatos osztályok újrahasznosítható anyagokból készítettek tárgyakat, melyekkel megajándékozták egymást. A felső tagozatos diákok megunt használati tárgyaikat cserélhették el egymással.

A többség talált számára hasznos tárgyat, és örömmel vált meg a régitől. A plakátok változatos rajztechnikákkal készültek, és az iskolában kerültek kiállításra, hogy ezzel is inspiráljuk diákjainkat a fenntarthatósági életszemléletre.

- Beküldött hír / Lendák LajosForrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala