Megnyitották az irgalmasság szentévét a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében

Palánki Ferenc püspök a szentmise homíliájában a szeplőtelen fogantatás ünnepéről beszélt. Az angyali üdvözlet szavait: „Üdvözlégy, Mária, kegyelemmel teljes”, sokszor imádkozzuk, elmélkedünk róla, de minden alkalommal más-más aktualitását emeljük ki — kezdte homíliáját a püspök. Az irgalmasság szentévének megnyitásakor a „kegyelemmel teljes” kifejezés kerül előtérbe, hiszen Isten annyira szeret bennünket, hogy Máriához hasonlóan azt szeretné, ha életünk kegyelemmel teljes legyen. Ezzel bennünket is az életszentségre hív. Ha mi is befogadjuk Isten Igéjét, és az megfogan bennünk, akkor rajtunk keresztül is világra jöhet az Ő szeretete. Az Isten nem mondott le rólunk, Jézus nekünk adta az újrakezdés lehetőségét. 

Az Isten keresi az embert: „Ádám hol vagy?”  A kérdés most nekünk szól. Hol vagyunk, milyen közel vagy távol vagyunk az Istentől? Mindannyian elmondatjuk, hogy szükségünk van a megtérésre, Isten irgalmas szeretetébe merítkezve, hogy átjárjon bennünket végtelen jósága, kegyelme. 

A szentmise végén Bosák Nándor nyugalmazott püspök bemutatta azt a két ereklyét, amelyet Lengyelországból kapott a 2013-ban felszentelt nyíregyházi Isteni Irgalmasság-templom. Szent II. János Pál vérereklyéjét Stanisław Dziwisz bíboros, krakkói érsek a hivatalában adta át Bosák Nándor püspöknek, apostoli kormányzónak 2015. október 26-án, Szent Fausztina (Helena Kowalska) lengyel szerzetesnő csontereklyéjét pedig Ignacja nővértől, az Irgalmasság Anyja Nővéreinek Kongregációja tagjától vette át a főpásztor 2015. október 27-én Fausztina sírjánál, a krakkói Isteni Irgalmasság-bazilika altemplomában.

Az ereklyéket a szentmise végén ünnepélyesen elhelyezték a templom szentélyének két oldalán. 

Az irgalmasság évében minden hónap első vasárnapján délután 3 órától, az irgalmasság órájától kezdődő imaórával, előadással, szentmisével egybekötött délutánra várják a zarándokokat a nyíregyháza-örökösföldi Isteni Irgalmasság-templomban.< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala