Külhonba szánt adományok célba juttatásában segít a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gépkocsija juttatja célba a budapesti iskolákban és plébániákon a határon túl – a romániai Szilágyságban és a Felvidéken – élő magyar óvodások és iskolások számára gyűjtött adományokat.

Adányi László munkacsoportvezető beszámolója szerint idén karácsony előtt nyolcadik alkalommal segítettek a Rákóczi Szövetség és a Szent László Társulat önkénteseinek eljuttatni az általuk gyűjtött karácsonyi ajándékokat.
Budapesti iskolákban és plébániákon több mint hét tonna adományt – tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket, játékokat, édességek és könyveket –gyűjtöttek össze külhoni magyar óvodásoknak és iskolásoknak. A negyven gyűjtőhelyről érkezett adományokat az Egyetemi Katolikus Gimnáziumtól kapott helyiségben gondosan szétválogatták, felcímkézett dobozokba csomagolták szorgos kezű önkéntesek.

A magyar összetartozás ajándékai a szeretetszolgálat kisteherautójával a magyar–román határt átlépve azokba a szilágysági falvakba kerültek, amelyekről keveset hallani a hírekben: Szamosardó, Völcsök, Bősháza, Égerhát, Monó, Szentkirály, Szilágycseh, Désháza, Főkeresztúr, Nagymon, Doba, Görcsön, Vérvölgy, Hadad, Szér, Hadadnádasd, Bogdánd és Lele. Désházán gyűltek össze az említett településekről az óvodák, iskolák képviselői, hogy átvegyék tőlünk az ajándékcsomagokat. A szeretetszolgálat munkatársai Gálospetrit is felkeresték, ahol a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik intézményében 25 gyermeket nevelnek.

A gyűjtésből a felvidéki iskolák is részesülnek, oda januárban szállítják el az adományokat.

Forrás és fotó: Magyar Kurír< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala